Forum LotoXP
Home   >    Forum   >    Off-Topic   >    Cainii comunitari: cum naiba scapam de ei Page 1 >   >>




evomag.ro%20
#1
Admin 12 Oct, 2011 17:51
id=1
Pe langa aleea de iesire la strada isi fac veacul niste caini comunitari care latra pe toata lumea care trece pe-acolo. Cand sant mai multi impreuna au tupeul sa se si repeada la picioare. N-au muscat pe nimeni dar sant f stresanti. De fiecare data cand trec pe-acolo ii injur in gand. Azi i-am injurat in gura mare ( cu ocazia asta mi-am descoperit limita in privinta lor :) ).
S-a nimerit sa trec pe-acolo in acelasi timp in care o femeie le dadea de mancare chiar la marginea aleii si in acelasi timp trecea un pustan care lucreaza la izolarea termina a unui bloc din zona si care avea 2 galeti cu materiale in maini. Cand l-au vazut, cainii au tabarat pe el. Baiatul s-a speriat, a lasat galetile jos si statea in garda. La faza asta am fugit spre caini sa-i imprastii enervat si de faptul ca individa statea impasibila. Nu mi-am putut reprima niste injuraturi oribile la adresa cainilor, destul de tare incat sa auda aia s-o fac sa se simta ca dracu. Apoi culmea, aia mi-a atras tot mie atentia ca de ce imi pun mintea cu niste caini. I-am zis in fata ca ii injur ca sa auda ea. Deja ma enervasem teribil si mi-am zis ca mai bine plec sa nu degenereze conflictul. Ma gandesc cu groaza ce scandal o sa iasa daca o mai vad pe-aia dand mancare la caini.
Eu cred ca acesti caini comunitari trebuie luati urgent de pe strazi, tinuti 2 sapt in adaposturi in speranta adoptiei, iar daca nu-i vrea nimeni, eutanasiati. Cainii adoptati sa fie marcati, iar daca sant gasiti iar pe strada, eutanasiati.

Voi cum abordati problema cainilor comunitari?
#2
teoman 20 Oct, 2011 8:38
id=2
Singura modalitate care nu ar supăra pe aproape nimeni ar fi anticoncepţionalele luate de la femei şi date la căţele. Am glumit desigur.
Cred ca singura modalitate ar fi castrarea lor in totalitate, sau cum i-o mai fi spunând procedeului acesta la câini, şi in câţiva ani pe cale naturală vor dispărea, dar pentru asta trebuie implicarea veterinarilor, chiar şi fără plată. O contribuţie o au şi şoferii la exterminarea lor, dar nu dovedesc, sunt prea mulţi câini şi vor fi şi mai mulţi, dacă nu se iau măsuri mai serioase de urgenţă.
#3
crispet 20 Oct, 2011 11:22
id=3
Singura rezolvare este ridicarea de pe strazi a tuturor cainilor maidanezi. Tinuti la ecarisaj cateva zile apoi orice animal neinfiat .. sa fie eutanasiat. Metoda cruda dar eficienta. Si nu in ultimul rand, iubitorii de caini invitati sa infieze macar un animal, dar nu oricum. Trecut intr-un registru numele cetateanului alaturi de numarul de pe "cercelul" cainelui. Verificari periodice si, in cazul in care "iubitorul" nu se mai afla in posesia cainelui, sa primeasca o amenda consistenta.
#4
TheSithLord 2 Nov, 2011 19:53
id=4
Treaba asta cu cainii este deranjanta.Pe mai multe niveluri.Situatia?Autoritatilor nu le pasa.De ce?

Pentru ca,sa strangi toti cainii maidanezi din oras ai avea nevoie de un adapost care sa tina cateva mii de caini - mici,mari samd.Acest adapost trebuie facut la niste standarde si nu oricum - adica o cazemata unde bagi toti cainii - ci pe compartimente;caini bolnavi,caini agresivi samd.Ai nevoie de personal care sa se ocupe de ei,printre caqre si personal medical,care sa-i ingrijeasca pe cei bolnavi.Toate acestea,inseamna un buget destul de mare,pe care mai marii nostri nu-l pot da,pentru ca teava de supt bani nu cred ca le va mai fi accesibila de la anu` si uite asa trag acum pe ultima suta de metri cat se poate.Nici cei care vor veni nu vor face nimic,pentru ca-si pun intrebarea - de ce as face-o?

Nu este o solutie sa-i strangi,sa-i sterilizezi si sa le dai drumul inapoi pe strada.Se vor in toarce la aceeasi meserie,ca hotul eliberat din puscarie.Sa ucizi atatea animale,nu este deloc o solutie.Solutia este adaposturile create special,pe un spatiu destul de incapator pentru un numar foarte mare de caini,pe compartimente.Adoptiile trebuie facute dupa niste criterii,primii fiind puii si apoi animalele care sunt blande,cele care prezinta un grad scazut de agresivitate.Dar...visam...
#5
Admin 22 Nov, 2011 19:29
id=5
QUOTE TheSithLord:
.. ai avea nevoie de un adapost care sa tina cateva mii de caini

Nu neaparat, ar fi suficient si un adapost pt 100 de caini cu cond sa fie tinuti maxim 2 saptamani ca sa poata fi adoptati. Cei ramasi neadoptati, eutanasiati . In ritmul asta s-ar elibera strazile de 200 de caini pe luna. Eu zic ca e un numar semnificativ
#6
TheSithLord 22 Nov, 2011 20:14
id=6
Hai sa fim seriosi,cine crezi ca adopta caini?se dau cativa pe luna,insa ar insemna omorati 180 cel putin....
Page 1 >   >>


Flanco.ro



Loading